sobota 5. dubna 2008

Klid před bouřkou

Cala Ratjada (neboli Rejnočí zátoka) je jedno z vyhlášených letovisek, které si oblíbili především Němci. Užít si slunce a nekonečných pařeb si sem v sezonu jezdí mladí i ti, kteří již patří do kategorie střední věk, viz. již zmíněný Dieter Bohlen z Modern Talking, který tu tráví většinu léta. V sezonu praskají restaurace, bary a diskotéky ve švech až do rána. Přes den se pak všichni válí na bílých písečných plážích omývaných čistým, azurově zbarveným mořem.

Je začátek dubna a nástup sezony se očekává již za dva týdny. Většina restaurací je sice již otevřená, ale jen na pár hodin. Po 15. dubnu se prý má vše změnit (alespoň podle letáků na dveřích restaurací a barů s novými otevíracími hodinami). Je tu tzv. klid před bouří. Stále tu je ještě více slyšet španělštinu, než němčinu a promenáda je poloprázdná. Zatím se uličkami Cala Ratjady procházejí spíše němečtí důchodci se svými pejsky.
Volných dnů
využívám nejen k hledání práce, ale i k fotografování okolí. Včera tu bylo docela větrno, tak jsem udělala spoustu fotek rozbouřeného moře.

Žádné komentáře: